Sudličkova Slivovice se vyrábí z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Slivovice je také názývána národním nápojem.  Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce se připraví kvas. Ten se získá tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota... Celý popis

Koupit za 549 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Sudličkova Slivovice se vyrábí z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Slivovice je také názývána národním nápojem. 

Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce se připraví kvas. Ten se získá tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Ovoce se necháva přirozeně kvasit a tím vzniká ta nejlepší slivovice. Výrobu slivovice nazýváme destilací. Na 1l ovocné pálenky se spotřebuje 9-13kg švestek. Vypálená slivovice má velmi vysoký poměr lihovitosti, proto se musí ředit vodou na požadovanou lihovitost. Ve výrobě slivovice má Sudličková pálenice 160 letou tradici.

Složení: ovocný destilát, voda
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Fonticulus
Alkohol 50 %
Objem 0.7 l