Sudličkova Slivovice se vyrábí z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Slivovice je také názývána národním nápojem. Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce se připraví kvas. Ten se získá tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota... Celý popis
Koupit za 549 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Sudličkova Slivovice se vyrábí z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Slivovice je také názývána národním nápojem.
Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce se připraví kvas. Ten se získá tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Ovoce se necháva přirozeně kvasit a tím vzniká ta nejlepší slivovice. Výrobu slivovice nazýváme destilací. Na 1l ovocné pálenky se spotřebuje 9-13kg švestek. Vypálená slivovice má velmi vysoký poměr lihovitosti, proto se musí ředit vodou na požadovanou lihovitost. Ve výrobě slivovice má Sudličková pálenice 160 letou tradici.
Složení: ovocný destilát, voda
Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce se připraví kvas. Ten se získá tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Ovoce se necháva přirozeně kvasit a tím vzniká ta nejlepší slivovice. Výrobu slivovice nazýváme destilací. Na 1l ovocné pálenky se spotřebuje 9-13kg švestek. Vypálená slivovice má velmi vysoký poměr lihovitosti, proto se musí ředit vodou na požadovanou lihovitost. Ve výrobě slivovice má Sudličková pálenice 160 letou tradici.
Složení: ovocný destilát, voda
Parametry
Výrobce | Fonticulus |
Alkohol | 50 % |
Objem | 0.7 l |